≡ Menu

Omišalj na otoku Krk

Omišalj je prvi kraj, ki ga vidimo, ko se pripeljemo na otok Krk. Znano turistično mesto istoimenske občine ima tudi pristanišče. V Omišalju najdete veliko število apartmajev in nekaj hotelov, ki jih lahko najdete spodaj ali jih poiščete s pomočjo iskalnika na destni strani.

Apartmaji Omišalj

Omišalj

Iz morske strani leži pred Omišaljem velik zaliv, ki ščiti mesto in pristanišče. V njem najdete okoli 2000 prebivalcev. Omišalj velja za enaga izmed najstarejših krajev na otoku Krk, saj je poznan že iz srednjeveških časev. Tudi danes še najdete veliko ostankov tega časa, tako da je Omišalj zelo zanimiv tudi iz tega vidika. Tako si ga lahko ogledate kakšen dan, namesto da se odpravite na plažo. Ogledati si lahko župnijsko cerkev, romansko baziliko in nekaj drugih hiš, kjer še vedno najdete ostanke z napisi v glagolici.

Kraj Omišalj je sestavljen iz dveh delov. En del leži na bližnjem gruču in je nekoliko dvignjen od morja. To je starejši del mesta.

Novejši del je posejan s apartmaji in hoteli, ki jih najdete v Omišalju kar nekaj. V zalivu Pesje najdete marino, ki je namenjena za kakšnih 200 ladij in jadrnic.

Severno od mesta Omišalj najdete avtokamp Pušča, kjer lahko kampirate ali koristite kakšno drugo obliko prenočišča. V bližini Omišalja je tudi letališče Rijeka, kjer lahko pristanejo različna letala. Glede na bližino otoka Krk, se boste do njega verjetno odpravili z avtomobilom in prvi kraj na desni strani ob prihodu na otok je ravno Omišalj.

Oglejte si še drugo ponudbo krajev na otoku Krk.

Prav tako vas vabimo, da se prijavite na zanimive novice za Omišalj in otok Krk in boste obveščenih o zanimivh ponudbah za apartmaje v Omišalju in Krku. Prijavite se spodaj.