≡ Menu

Njivice – otok Krk

Njivice so še en izmed popularnih krajev, ki jih najdete na otoku Krk. Tudi v njivicah najdete pesto ponudbo apartmajev in nekaterih drugih prenočišč, ki si jih lahko na hitro ogledate spodaj ali uporabite iskalnik apartmajev na Krku za celoten pregled ponudbe v njivicah.

Apartmaji Njivice

Njivice

Njivice so za Omišalom drugi večji kraj, ko se pripeljemo čez most na otok Krk in se nahajajo na zahodni obali otoka. Imajo cca. 1200 prebivalcev, v njih pa najdete zraven naselja tudi pristanišče. Pristanišče je na voljo tako za manjše ladje in jadrnice, kakor tudi za malo večje ladje. Njivice so bile včasih malo ribiško mesto, danes pa se je podoba spremenila. Kljub temu so sledi ribiškega mesta bidne še danes.

Glavni turistični del Njivic se odvija v zalivu Beli kamik, kjer najdete lepo peščeno plažo. Če vas zanima tudi druga turistična ponudba otoka Krk, si jih lahko iz Njivic zlahka ogledate.

Na severu mesta, nad zalivom Beli kamik se nahaja kamp Njivice, kjer najdete tudi mobilne hišice. Na poti južno najdete nekaj apartmajev ob plaži, še več pa jih je v notranjosti. Na skrajnem jugu kraja Njivice se nahaja še ena plaža – Kijac.

Tudi ostala turistična ponudba je dobro razvita, saj najdete v Njivicah kar nekaj stvari za rekreacijo, športne aktivnosti na vodi, zanimive restavracije z morsko hrano