≡ Menu

Baška na otoku Krk

Baška je eden izmed najbolj popularnih krajev na otoku Krk. V njem najdete veliko število apartmajev, hotel, penzione in vile. Za iskanje apartmajev v Baški uporabite iskalnik na strani apartmaji ali tistega na desni.

Apartmaji v kraju Baška

Villa Corinthia – Vila Corinthia se nahaja čisto zraven morja, zraven tega pa je možno dobiti tudi polni penzion. Odlična lokacija poskrbi, da so ti apartmaji v Baški zelo hitro rezervirani, tako da rezervirajte dlje časa v naprej.

Apartmaji Crneković – Na voljo so apartmaji za 4 osebe z dvema spanicama in so prav tako od plaže oddaljeni dobrih 100m.

Apartmaji Kraljić – apartma se nahaja bolj v notranjosti Baške in je od morja oddaljen cca. 400m. Na voljo je studio in apartma za 3 goste in apartma za 4 goste z dvema spalnicama.

Baška

Kraj Baška se je razvil na koncu doline v središču zaliva. V njegovi bližini je bila stara utrdba in naselbina. Danes živi v Baški okoli 900 prebivalcev, v poletnih mesecih pa je seveda zelo veliko turistov, ki se odločajo za počitnice od nekaj dni pa do nekaj tednov.

Dolgo je znana kot turistični kraj, saj so prvi hotel postavili že leta 1906. V Baški najdete tudi dva kampa.

Baška se lahko pohvali z zelo lepo gramozno plažo, ki je ena najlepših na Hrvaškem. Od tukaj vozi tudi trajektna linija na otok Rab in Senj.

Ta čas je namenjen oddihu, počitku in druženju z ljudmi, ki so nam pri srcu. Za primerno lokacijo je mnogo rešitev in ponudb, ki jih lahko najdemo praktično povsod. Baška na otoku Krk je prav gotovo ena izmed njih. Med Slovenci je zelo priljubljena naša soseda Hrvaška, ki se lahko pohvali z veliko kilometri čudovite obale. Še posebej lahko izpostavimo otok Krk na katerem se nahaja kraj Baška, ki je Sloveniji zelo blizu in privablja velike množice ljudi.

Otok Krk se lahko pohvali z mnogimi priljubljenimi morskimi letovišči kot so Punat, Njivice, Malinska, Omišalj, Baška in mnogi drugi.

Baška je istoimensko naselje in pristanišče ob široko odprtem zalivu na jugozahodu otoka Krk. Ob gručastem delu naselja, ki je ob morju so zgradili turistično središče. Baška ima peščeno plažo, ki je dolga približno dva kilometra.

Tako je plaža primerna tudi za otroke saj je tudi morsko dno peščeni in globina morja počasi narašča. S tem imajo otroci več svobode in več možnosti zabave. Največja in za mnoge najlepša pa je “Vela plaža”. Ta se nahaja v središču mesta.

Baška se lahko pohvali tudi z velikim številom hotelov, restavracij, apartmajev in velikim številom turističnih lokacij. Baška in njen turizem se je začel razvijate že leta 1908 prav na tej plaži, ki je mesto Baška popeljala med bolj znane turistične kraje.

Čas počitnic se približuje in ena od rešitev, ki jih priporočamo je Baška, ki vas bo očarala z naravnimi lepotami, prijaznostjo domačinov in pestro zabavo.

Drugi kraji na otoku Krk.